Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Annelies Verbeke

© photo Alex Salinas
Annelies Verbeke (Gent, 1976) is zo’n auteur die met al haar boeken meteen een onuitwisbare indruk maakt. Haar schrijfcarrière begon ze in 2003 met Slaap!, een roman die onder je huid kruipt, over de aan slapeloosheid lijdende Maya. Meteen werd ze opgemerkt en won ze de Vlaamse debuutprijs, het Gouden Ezelsoor en de Vrouw en Kultuur Debuutprijs. De roman stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs en werd genomineerd voor de Gerard Walschapprijs.

In haar nieuwe boek Dertig dagen is Alphonse met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Als hij de binnenkant van hun huizen ziet, tonen ze hem ook wat er in hun hoofd omgaat. Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

INTERVIEW
Annelies Verbeke wordt samen met Kevin Barry (in het Engels) geïnterviewd door Maarten Dessing.

LEESFRAGMENT
Met dank aan uitgeverij De Geus hierbij een leesfragment uit Dertig Dagen.
F. BORDERWIJKPRIJS (9-11)
De F. Borderwijkprijs (onderdeel van de Jan Campert-stichting), voor beste proza, ging 9 november naar  Annelies Verbeke voor Dertig dagen.


ECI LITERATUURPRIJS

Annelies Verbeke is met haar boek Dertig dagen één van de zes genomineerden voor de ECI-Literatuurprijs. De winnaar wordt op 12 november bekendgemaakt.


PERS
‘Een superbe vertelling... Deze Verbeke mag je niet missen.' (*****) - De Volkskrant 

'Het boek vraagt nogal wat van de lezer, maar je krijgt er veel voor terug.' (****) - NRC Handelsblad 

'Annelies Verbeke laat je huilen met haar taal. (...) Dertig dagen is en schitterend boek, even romantisch als tragisch, in superieure stijl geschreven.' - Brabants Dagblad

'Verbeke overtreft zichzelf in deze intrigerende roman. Op elke pagina staat wel een parelende formulering, haar subtiele humor maakt veel ongemakkelijke situaties draaglijk en zelfs haar metaforen, zo'n gevaarlijk stijlmiddel, zijn geslaagd.' - VPRO Gids 

VIDEO
Het Geluidshuis bewerkte drie verhalen uit Verbekes verhalenbundel Groener gras tot audiofilms – the making of

Crossing Border Den Haag 2007 - Thu, 22 Nov 2007

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015

Crossing Border 2015 - Thu, 12 Nov 2015

Crossing Border Antwerpen 2010 - Sun, 21 Nov 2010