Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Kees van Kooten

© photo Keke Keukelaar
Kees is Baas op het gebied van taal: hij schrijft aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal, schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk en voegde met Wim de Bie meerdere woorden aan het woordenboek toe. We zijn dus heel trots dat we hem op Crossing Border mogen verwelkomen.

Kees en Wim
Kees van Kooten richtte op de middelbare school met Wim de Bie een cabaretgroep op. Na school bleef hij met De Bie samenwerken, eerst als De Clichémannetjes, later voor diverse televisieprogramma's waaronder Hadimassa (VARA) en Het Gat van Nederland (VPRO). In 1972 richtten ze het Simplisties Verbond op (bekroond met de Nipkow-schijf en de Ere-Nipkowschijf) dat zeven langspeelplaten uitbracht. Vanaf 1985 zond VPRO-televisie wekelijks het programma Keek op de Week uit.

Boeken
Kees van Kooten schreef o.a. Treitertrends, Koot droomt zich, Koot graaft zich autobio, Veertig, Modermismen, Meer Modermismen, Zwemmen met droog haar, Verplaatsingen, Levensnevel, Annie, Hilaria, Tijdelijk nieuw, Episodes, Het dierbaarste van Kees van Kooten, Tijdloos ouderwets , Zo wordt u gelukkig, Hartstochtjes, De verrekijker.

Crossing Border Enschede 2013 - Thu, 14 Nov 2013