Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Lieke Marsman

© photo Tessa Posthuma De Boer
Lieke Marsman debuteerde in 2011 – ze was toen 19 – met haar gedichtenbundel Wat ik mijzelf graag voorhoud. Daarvoor had ze al gepubliceerd in Tirade en schreef ze voor datzelfde literaire tijdschrift een blog waarop ze het werk van generatiegenoten vertaalde en becommentarieerde. Al meteen werd ze ongemerkt door de literaire pers. 
Ondertussen zijn we vier jaar en twee dichtbundels verder, en komt ze bij ons muziek maken en haar indiebandje anni in elm city. 

ATLAS CONTACT LATE NIGHT
Het optreden van Lieke Marsman maakt deel uit van het uitgeversprogramma Atlas Contact Late Night.
Uitgeverij Atlas Contact, eerder al verantwoordelijk voor de succesvolle Amsterdamse literaire kroegavond KALF, zet speciaal voor Crossing Border een gelikte literaire talkshow in elkaar waarin een verbod op voorlezen geldt. Of nou ja: behalve voor Joubert Pignon, maar dat is dan ook de grappigste voorlezer van Nederland. En bovendien rode draad door Atlas Contact Late Night. Verder is er muziek – meer dan een minuut! – van de bekroonde dichter Lieke Marsman en haar indiebandje anni in elm city, en de Grote Atlas Contact Boekenquiz. Niña Weijers vertelt hoe ze zo gewoon is gebleven na haar stormachtige entree in de Nederlandse letteren, en als klap op de vuurpijl stelt P.F. Thomése ons voor aan zijn grote inspiratiebronnen.

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015

Crossing Border Den Haag 2010 - Sat, 20 Nov 2010