Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

F. Starik

© photo Bob Bronshoff
Na een studie aan de Rietveld (fotografie en mixed media) debuteerde F. (Frank) Starik met Nepvuur, waarna verschillende dichtbundels en romans volgden. Hij is stadsdichter van Amsterdam geweest, de zanger van Willem Kloos Groep, en er waren verschillende tentoonstellingen met zijn werk. Bovendien doceert Starik Tekst & Vorm bij de afdeling Creative Writing op de Arnhemse kunstacademie ARTEZ. Vlak voor Crossing Border verschijnt Moeder doen. In korte hoofdstukjes beschrijft Starik pijnlijk nauwkeurig hoe zijn moeder, precies zoals hij al voorvoelde, na haar val in het ziekenhuis belandt en vervolgens in een verzorgingshuis wordt opgenomen.

Poule des Doods
Sinds 2002 beheert Starik de Amsterdamse Poule des Doods, een groep dichters van wisselende samenstelling die bij eenzame uitvaarten gedichten schrijft en voordraagt. Het boek daarover,De eenzame uitvaart, bevat een vijfentwintigtal verslagen en de bijbehorende gedichten van de deelnemende dichters.

Crossing Border
Het jaar 2001 bracht tentoonstelling, cd en dichtbundel Simpele Ziel; hij trad met het Voerendaals mannenkoor op het Crossing Border-festival

Crossing Border Den Haag 2013 - Fri, 15 Nov 2013

Crossing Border Enschede 2013 - Thu, 14 Nov 2013