Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Pjeroo Roobjee

© photo Pierre Valcke
Pjeroo Roobjee –pseudoniem van Dirk de Vilder – is een typische Crossing Border artiest: hij beoefent vele kunstvormen en mixt zijn creatieve gaven naar behoeven. Roobjee is schilder, graficus, acteur, zanger, theatermaker en schrijver. Op Crossing Border komt hij naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek De zomer van de Neusbloedingen. Vier stellen in een nieuwbouwwijk zijn met elkaar verbonden door een kluwen geheime, overspelige relaties. De ene buurman droomt van de andere buurvrouw, en niemand is nog gelukkig bij zijn of haar eigen wederhelft. Thilo, zoon van een overspelig echtpaar, is getuige van ruzies, dronkenmansklap en geflirt in de donkere tuinen.


INTERVIEW 
Pjeroo wordt geïnterviewd door Dirk Leyman.

EERSTE HOOFDSTUK
Je vindt hier het eerste hoofdstuk van De zomer van de Neusbloedingen (uitg. Querido).

QUOTES

‘Het lezen van De zomer van de Neusbloedingen van de Vlaamse writer’s writer Roobjee laat zich beschrijven als een zwalkende dwaaltocht door het museum der vergeten woorden onder begeleiding van een kirrende gids’. ‘Het is geen strandboek maar verder is het voor alle andere ogenblikken een feest om te lezen’ – NRC 12-7 5 *****(!)

TAAL
‘… En haar uppercuts ziet ge niet aankomen. Ge hoort uw neusbeen “Krak!” tieren en ge wordt de onverdraaglijkheid van uw zeer gewaar, dat is alles”.

ONDERSCHEIDINGEN
Pjeroo Roobjee werd menig keer onderscheiden in de Prix de la Jeune Peinture, hij werd laureaat van de Leo J. Krynprijs voor zijn debuutroman De Nachtschrijver en ontving de Eugène Baie-prijs. Er werd hem de Louis Paul Boonprijs toegekend, hij werd bekroond met de Arkprijs van het Vrije Woord en hij werd laureaat van de Cultuurprijs van de stad Gent voor zijn literair werk.

Crossing Border Antwerpen 2013 - Sun, 17 Nov 2013