Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Joubert Pignon

© photo Ilja Keizer
Multitalent Joubert Pignon (1978) schreef twee romans (Er gebeurde o.a. niets en Dierenkerkhof nummer drie), een theaterstuk (Waar beren drinken) en diverse reportages en verhalen voor tijdschriften zoals Nieuwe Revu, HP/De Tijd, De Revisor, De Titaan en Das Magazin. En tussendoor vindt hij ook nog tijd om op te treden, en hoe! 

ATLAS CONTACT LATE NIGHT
Het optreden van Joubert Pignon maakt deel uit van het uitgeversprogramma Atlas-Contact Late Night.
Uitgeverij Atlas Contact, eerder al verantwoordelijk voor de succesvolle Amsterdamse literaire kroegavond KALF, zet speciaal voor Crossing Border een gelikte literaire talkshow in elkaar waarin een verbod op voorlezen geldt. Of nou ja: behalve voor Joubert Pignon, maar dat is dan ook de grappigste voorlezer van Nederland. En bovendien rode draad door Atlas Contact Late Night. Verder is er muziek – meer dan een minuut! – van de bekroonde dichter Lieke Marsman en haar indiebandje anni in elm city, en de Grote Atlas Contact Boekenquiz. Niña Weijers vertelt hoe ze zo gewoon is gebleven na haar stormachtige entree in de Nederlandse letteren, en als klap op de vuurpijl stelt P.F. Thomése ons voor aan zijn grote inspiratiebronnen. 

LEESFRAGMENT
Met dank aan uitgeverij Atlas Contact hierbij een leesfragment uit Huil maar, ik wens je uitstel toe.Over Er gebeurde o.a. niets: ‘Formidabel en met veel onderkoelde humor opgeschreven.’ - Algemeen Dagblad

Crossing Border Den Haag 2012 - Sat, 17 Nov 2012

Joubert Pignon schrijft korte verhalen en treedt er graag mee op. Op vier oktober zal zijn debuut verschijnen Er gebeurde o.a. niets, waarmee een mooie selectie van de vaak zeer korte en zeer humoristische verhalen gebundeld is. Het boek verschijnt op Werelddierendag, een mooie link naar Pignon zijn andere beroep; medewerker van een dierenwinkel. Wees op uw hoede tijdens Crossing Border, Joubert Pignon zet – met een wat lijzige stem à la Nico Dijkshoorn – de luisteraar makkelijk op het verkeerde been. 

LUXEMBOURG 
Samen met A.H.J. Dautzenberg en Tim Foncke schreef hij het boekje Luxembourg, dat volgens de auteurs zelf wel eens collector’s item zou kunnen worden.


Crossing Border Enschede 2012 - Fri, 16 Nov 2012

Crossing Border 2015 - Fri, 13 Nov 2015