Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Emmanuel Carrère

© photo Urban Zintel
Op 19 mei is de Franse bestsellerauteur Emmanuel Carrère te gast bij BorderKitchen. Hij wordt deze avond geïnterviewd door journalist Maarten Dessing, naar aanleiding van zijn nieuwe boek Het koninkrijk. Emmanuel Carrère (1957) is een succesvol auteur, scenarist en regisseur. Hij brak internationaal door met De sneeuwklas (1995), waarvoor hij de Prix Femina kreeg. In 2011 schreef hij Limonov, waarvan het origineel met de Prix Renaudot en de Nederlandse vertaling met de Europese Literatuurprijs werd bekroond. Recent werkte hij als coscenarist mee aan de Franse topserie Les Revenants. 

De voertaal van het interview is Engels.

Datum: dinsdag 19 mei 
Aanvang: 20.00 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11 Den Haag 
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl 

Het koninkrijk vertelt het verhaal van twee mannen, Paulus en Lucas, die een kleine joodse sekte rond een gekruisigde messias omvormden tot een godsdienst die de wereld veroverde en die vandaag nog steeds door een kwart van de wereldbevolking wordt aangehangen. Het is niet alleen een levendig fresco van de mediterrane wereld van toen, die gekenmerkt werd door religieuze en politieke omwentelingen, maar ook een tumultueuze reconstructie, vol avontuur en kleurrijke figuren. 

Tegelijk is Het koninkrijk de persoonlijke zoektocht van auteur Emmanuel Carrère, die vijfentwintig jaar geleden praktiserend katholiek werd om zijn huwelijk te redden, maar van het geloof afviel. Vol respect en mededogen gaat hij op zoek naar de betekenis van het christendom en een verklaring voor het succes van de contra-intuïtieve principes die het uitdraagt (zoals ‘de laatsten zullen de eersten zijn’), zowel bij gelovigen als bij niet-gelovigen. 

Het koninkrijk verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij. De originele titel is Le Royaume, uit het Frans vertaald door Kathelijne De Vuyst en Katrien Vandenberghe.

BorderKitchen - Tue, 19 May 2015