Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Nyk de Vries

© photo Reyer Boxem
Nyk de Vries is schrijver en muzikant. In 2011 won hij het Belcampo-stipendium, een schrijfopdracht voor een jonge, talentvolle schrijver of dichter die een relatie heeft met de provincie Groningen. In 2007 verscheen Motorman & 29 andere prozagedichten, een bundel met korte, absurde verhalen. De dingen gebeuren omdat ze rijmen is de titel van de dichtbundel die vorig jaar van zijn hand verscheen. De teksten van Nyk de Vries hebben de vrije structuur van een kort verhaal, met klank en ritme van een poëtisch werk, samengevat: prozagedichten. Zijn voordrachten hebben de reputatie zeer indringend te zijn. Na een zomer vol festivals als het Dunya-festival, Oerol en Lowlands vereert Nyk de Vries – net als vorig jaar – Crossing Border met een bezoek, dit keer in Enschede welteverstaan.

QUOTE
‘Geluk kun je niet meten, want het bestaat niet. Geluk is verlangen naar geluk. Hoewel… luisteren naar Nyk de Vries en Ellen Schoenaerts, naar ze kijken. Dat is acuut geluk. Misschien.’ - Joyce Roodnat in NRC Handelsblad

FRYSK
Rozijnkonijn, Prospero en Motorman & 39 andere prozagedichten verschenen eveneens in het Fries, die eerste onder de Friese titel Rezineknyn. Nyk de Vries is opgegroeid op de podia van het illustere dichterscollectief van het Hooge Noorden: Epibreren.

Crossing Border Den Haag 2011 - Sat, 19 Nov 2011

Crossing Border Den Haag 2012 - Sat, 17 Nov 2012

Crossing Border Enschede 2012 - Fri, 16 Nov 2012