Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Peter Verhelst

In samenwerking met Theater aan het Spui presenteren wij op woensdag 4 maart een speciale BorderKitchen met een net iets ander programma dan je van ons gewend bent. De Vlaamse auteur Peter Verhelst is deze avond te gast om zijn nieuwste roman De Kunst van het Crashen te presenteren. Hij zal hierover, en over zijn onlangs met de Herman de Coninckprijs bekroonde dichtbundel Wij Totale Vlam, geïnterviewd worden.
Daarna zullen de muzikanten van De Veenfabriek samen met een actrice en Peter Verhelst in een concert teksten uit de roman laten klinken.

Datum: woensdag 4 maart 2015
Aanvang: 20.15 uur
Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag
Kaarten à €7,50 zijn te reserveren via 070-3465272 of www.theateraanhetspui.nl

Deze avond valt in het festival Verhelst Xl ( 3-7 maart) waar Peter Verhelsts oeuvre getoond wordt. Voorafgaand of na afloop van deze BorderKitchen kunt u ook de tentoonstelling in het theater bezoeken.

Peter Verhelst reed op de autosnelweg toen hij bij het inhalen ongelukkig in aanraking kwam met een vrachtwagen. Hij ging drie keer over de kop, en overleefde wonderbaarlijk. In de luttele seconden van de crash ontstond er een scheur in tijd en ruimte.

Verhelst beschrijft op weergaloze wijze de plekken en tijden waar hij tijdens het ongeval een glimp van opving. Zo maken we kennis met twee broers die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan: de kunstenaar Raoul, die deel uitmaakt van de tot de verbeelding sprekende, maar ook uiterst actuele verzets- beweging ‘De katten van Istanbul’, en diens broer die in de veiligheidsdienst zit. De ultieme ruimte waar alles samenkomt is het eiland Sandy – ‘een traumaruimte waar in comatijd wordt gerekend en dat zich bevindt op de lengte- en breedtegraden van alle plekken ter wereld waar alle levende wezens enkele seconden of enkele uren verloren. De vermisten, de vergeters, zij die vergeten zijn, de verliezers, de spoorlozen, de dodo’s, de mammoeten en de sokken.’

Crossing Border Antwerpen 2010 - Sun, 21 Nov 2010

BorderKitchen - Wed, 04 Mar 2015