Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Colin Barrett & Kevin Barry

© photo Lucy Perrem, Martina Kenji
Op 17 februari zijn de Ierse korte verhalenschrijvers Colin Barrett en Kevin Barry te gast bij BorderKitchen om te vertellen over hun boeken Jonge gasten (geschreven door Barrett) en Donker ligt het eiland (geschreven door Barry). De schrijvers worden geïnterviewd door Maarten Dessing.

Datum: dinsdag 17 februari 2015
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11 Den Haag
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl

Colin Barrett (1982) groeide op in County Mayo, Ierland. Zijn verhalen zijn verschenen in diverse anthologieën. Jonge gasten is zijn debuut. De zeven verhalen spelen zich af in Glanbeigh, een fictief Iers provinciestadje waar de jeugd de dienst uitmaakt. De verhalen gaan over eenzaamheid, verlangen, geweld en zelfvernietiging. In Glanbeigh maakt het uit met wiens zus je na sluitingstijd wordt gezien. Hier doet het ertoe wanneer je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent. De jonge, getalenteerde Barrett schrijft schitterend over de levens en liefdes van jonge mannen en vrouwen die in het hedendaagse, door crisis geteisterde Ierland wonen.

De Ierse auteur Kevin Barry (1969) publiceerde korte verhalen in alle toonaangevende tijdschriften, waaronder The New Yorker. Zijn debuutroman City of Bohane is bekroond met de prestigieuze impac-Award. In zijn bundel Donker ligt het eiland koppelt Kevin Barry de literaire klasse van James Joyce aan de ondeugende speelsheid van Roald Dahl. Zijn verhalen zijn origineel en geestig en gaan over onbeantwoorde liefdes en mislukte misdaden. Barry’s duizelingwekkende taalgebruik, perfecte dialogen en scherpe oog voor de tragedie en komedie in het dagelijkse leven geven zijn verhalen een grote vitaliteit.

Op 8 januari verscheen Jonge gasten bij Uitgeverij De Bezige Bij. De originele titel is Young Skins, uit het Engels vertaald door Joris Vermeulen. Donker ligt het eiland verscheen op 8 januari bij Uitgeverij De Bezige Bij. De originele titel is Dark Lies the Island, uit het Engels vertaald door Auke Leistra.

‘Ongelooflijk. Jonge gasten is een weergaloos boek. Dit is een tijdloos debuut dat nog jaren gelezen zal worden.’ – The Sunday Times over Jonge gasten

‘De verhalen in deze bundel zijn poëtisch en verontrustend en onthullen de dreiging van het alledaagse bestaan. Ze zijn onvergetelijk.’ – The New York Times over Donker ligt het eiland

BorderKitchen - Tue, 17 Feb 2015