Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Graham Parker

© photo Kevin Mazur

De Britse singer-songwriter Parker is de lead-zanger van de new wave band Graham Parker & The Rumour en is met zijn groep sinds midden jaren zeventig actief. Parker wordt door critici geprezen en als een van de meest vooraanstaande muzikanten van zijn generatie beschouwd. De muziek laat zich omschrijven als een samensmelting van verschillende stijlinvloeden: new wave, rock, soul en rythem and blues. Zijn teksten zijn veelal geestig, sarcastisch en opstandig.

Na zes albums, een EP en de legendarische live-registratie The Parkerilla, kwam er in 1980 een einde aan het voortbestaan van Graham Parker & The Rumour. Parker stortte zich op zijn solocarrière, waarmee hij vooral in de tachtiger jaren veel succes oogstte.

Op initiatief van Parker vond in 2011 de hereniging met alle oorspronkelijke leden van The Rumour plaats. Dit resulteerde in het nieuwe studioalbum Three Chords Good, dat in november 2012 uitkwam.
Op Crossing Border leest Graham Parker de teksten van Mark Billingham voor  tijdens het optreden van My Darling Clementine.


Luister hier naar Hey Lord, Don't Ask Me QuestionsCrossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014