Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Jeroen de Leijer

Jeroen de Leijer brak door met zijn strip Eefje Wentelteefje. Voor VPRO’s Villa Achterwerk maakte hij de Eefje Wentelteefje TV Show. Samen met onder meer Gummbah richtte De Leijer De Bond Tegen Humor op, met het tijdschrift De Bedenkelijk Kijkende Grondeekhoorn.
Op Crossing Border treedt de Leijer op met zijn Kenjezelf Kit.

Kenjezelf Kit 
Introspecticon voor beginners en gevorderden 

Stelt u zich eens een moment voor dat ingevuld is met bepaalde dingetjes en een ander moment dat óók met bepaalde dingetjes is ingevuld en daartussen een moment dat niet is ingevuld met bepaalde dingetjes. Zo’n moment, dat niet is ingevuld, wordt door veel mensen als zinloos ervaren en vaak hebben we de neiging om zo’n moment alsnog zin te geven. Maar zijn deze momenten waarop u even niet weet wat met uw leven aan te vangen niet juist heel zeldzaam in uw jachtige bestaan? Zou u dit moment niet moeten aangrijpen voor een korte introspectie? 
De Kenjezelf Kit biedt u de mogelijkheid om middels zelfreflectie deze onbestemde momenten te duiden zonder daarbij het moment in te vullen. Neem even tijd voor uzelf met een kop kamillethee en heroriënteer uzelf. Zet uw mobiele telefoon even uit en sluit de deur in verband met concentratieverlies. Laat u leiden door de afbeeldingen en ontdek dingen over uzelf. 
De Kenjezelf Kit bevat 48 kaarten en een fraai geïllustreerd boek. Innerlijke zelfreflectiekaarten tonen onze ware gemoedstoestand. Wanneer we even geen grip op de situatie hebben, nemen onze onuitgesproken verlangens en verborgen wensen het over.


THE HOUR 
Jeroen de Leijer treedt op tijdens het programma The Hour van uitgeverij De Harmonie. Zie bij The Hour voor het volledige programma. 

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014