Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Ingrid en Dieter Schubert

Op zondag 16 november zijn Ingrid en Dieter Schubert te zien bij het kinderprogramma Little Raven genaamd.

Ingrid (Essen, 1953) en Dieter (Oschersleben, 1947) Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. De illustratoren groeiden op in Duitsland, maar verhuisden naar Nederland omdat ze een beurs kregen voor de Rietveld Academie in Amsterdam. Het eerste prentenboek dat zij samen maakten, kwam eigenlijk voort uit een grap: het zoontje van vrienden was elke avond ontzettend bang voor een leeuw onder zijn bed. Maar wat is enger dan een leeuw? Een krokodil! Hun eerste prentenboek verscheen meteen in veertien landen tegelijk. Sindsdien maakten Ingrid en Dieter Schubert vele prentenboeken en voorleesbundels, met inmiddels klassiek geworden helden die een plekje van kinderen en ouders vonden: Platvoetje, Woeste Willen, Beer en Egel en hun nieuwste held Quibus, het kleine zwarte hondje uit De paraplu. 

Prijzen 
Ingrid en Dieter Schubert wonnen vele prijzen waaronder de Vlag & Wimpel van de Penseeljury voor Er ligt een krokodil onder mijn bed!, voor Helemaal verkikkerd, voor Ravestreken en voor Ik kan niet slapen! De Gouden Penseel voor Monkie, de American Parent's Award voor Amazing Animals (Van mug tot olifant), deKinderboekwinkelprijs voor Dat komt er nou van en de Saarbrueken Literature Prize voor Engel.LITTLE RAVEN 
Met Little Raven (voorheen BorderKids) herstelt Crossing Border een traditie en reserveert de laatste middag van het festival speciaal voor jong publiek vanaf 6 jaar (en hun ouders). Omdat school en ouders het voor de kinderen steeds lastiger maken om een boek te lezen organiseren onze helden Thomas, Sacha en Jos: De Eerste Illegale Kinderboekenlezing. Illegaal betekent dat het volstrekt niet mag, dus waakzaamheid is geboden. In de Spiegeltent La Gayola op het Lange Voorhout ontvangen ze in het diepste geheim schrijvers en muzikanten. Met onder meer Toon Tellegen, Hermine Landvreugd & Shamrock. 

Datum: Zondag 16 november
Tijd: 14.00 - 16.00 uur. 
Toegang: € 5,- 
Reserveren: mail naar info[at]crossingborder.nl

Crossing Border 2014 - Sun, 16 Nov 2014