Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Hermine Landvreugd

Op zondag 16 november is Hermine Landvreugd samen met Shamrock te zien bij het kinderprogramma Little Raven.

Hermine Landvreugd publiceerde sinds haar debuut (Het zilveren theeëi, 1993) diverse verhalenbundels en kinderboeken, waarvan Willem is een weerwolf (Vlag en Wimpel 2001) misschien de bekendste is. De VPRO baseerde er de jeugdserie Ik ben Willem op, die bekroond werd met de Cinekid Kinderkastprijs. 
Dit jaar verscheen Kalle en de killercactus, waarin Kalle met zijn moeder en zusje met vakantie naar Texas gaat. Daar ontmoet hij Grote Bob, een ontsnapte gevangene, die zich, samen met zijn gangsterhond Doerak, heeft verstopt in de vuilcontainer van een fastfoodrestaurant. De man is veroordeeld tot vierhonderdvijfenzestig jaar. Kalle besluit hem te helpen vluchten naar Mexico. Een spannend boek voor kinderen die zich niet snel bang laten maken. De illustraties zijn van Shamrock. 

LITTLE RAVEN 
Met Little Raven (voorheen BorderKids) herstelt Crossing Border een traditie en reserveert de laatste middag van het festival speciaal voor jong publiek vanaf 6 jaar (en hun ouders). Omdat school en ouders het voor de kinderen steeds lastiger maken om een boek te lezen organiseren onze helden Thomas, Sacha en Jos: De Eerste Illegale Kinderboekenlezing. Illegaal betekent dat het volstrekt niet mag, dus waakzaamheid is geboden. In de Spiegeltent La Gayola op het Lange Voorhout ontvangen ze in het diepste geheim schrijvers en muzikanten. Met onder meer Toon Tellegen, Hermine Landvreugd & Shamrock en Ingrid en Dieter Schubert. 

Datum: Zondag 16 november 
Tijd: 14.00 - 16.00 uur. 
Toegang: € 5,- 
Reserveren: mail naar info[at]crossingborder.nl

Crossing Border 2014 - Sun, 16 Nov 2014