Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Radical Face

Het album Ghost van de Amerikaanse singer-songwriter Radical Face verscheen al in 2007, maar in 2011 kwam het opnieuw onder de aandacht. Het onweerstaanbare nummer ‘Welcome Home’ werd gebruikt in een reclame van Nikon en werd in Nederland gelijk een hit. In datzelfde jaar verscheen The Family Tree: The Roots, het eerste deel in een trilogie van albums over de fictieve Northcotes familie en hun leven in de negentiende en twintigste eeuw. De afgelopen twee jaar werkte Ben Cooper aan het vervolg The Family Tree: The Branches, dat vlak voor Crossing Border (in oktober) verschijnt.

Crossing Border Den Haag 2013 - Sat, 16 Nov 2013

Crossing Border Enschede 2013 - Fri, 15 Nov 2013

Crossing Border Antwerpen 2013 - Sun, 17 Nov 2013

VERHALEN
Dat The Family Tree bijna klinkt als een roman is geen toeval, want voor Ben zich op muziek richtte schreef hij fictie. Door een fatale computercrash verloor hij twee bijna complete romans, waarna hij besloot muziek te gaan maken.

QUOTE
'Radical Face verbetert op alle vlakken ten opzichte van zijn vorig werk. Muzikaal valt er enorm veel te beleven, de teksten klinken doorleefder dan ooit en het geheel staat er van begin tot einde. Leg je maar rustig neer, oogjes toe en koptelefoon om de oren. Dit is een album dat je niet mag missen.'- Indiestyle over The Roots.

NIKON
Het nummer Welcome home werd gebruikt bij de inmiddels wereldberoemde Nikon commercial