Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Toon Tellegen


Crossing Border 2014 - Sun, 16 Nov 2014

Op zondag 16 november is Toon Tellegen te zien bij het kinderprogramma Little Raven genaamd

In 1980 verscheen het eerste boek van Toon Tellegen: De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel kinderverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Het waren verhalen die Tellegen elke avond voor het slapengaan aan zijn dochter vertelde. Toen ze daar te oud voor werd, is hij ze gaan opschrijven, iedere avond één. Met zijn verhalen over de eekhoorn, de mier en alle andere dieren kreeg hij bekendheid in Nederland en over de hele wereld. Er zijn inmiddels twee verzamelbundels met dierenverhalen: Misschien wisten zij alles en Iedereen was er
Dit jaar verscheen Het verlangen van de egel. Op een dag besluit de egel, die zich vaak eenzaam voelt, iedereen uit te nodigen om langs te komen. Maar tegelijk schrikt hij ervoor terug, want hij is altijd bang dat hij iets verkeerd doet. Of dat het bezoek uit de hand loopt. Misschien blijft hij gewoon lekker alleen. 

De kinderboeken van Toon Tellegen zijn vaak bekroond. Hij won meerdere Gouden en Zilveren Griffels. Juffrouw Kachel en Bijna iedereen kon omvallen werden bekroond met de Woutertje Pieterse Prijs. Met De genezing van de krekel won hij in 2000 de Gouden Uil. In 1997 werd zijn gehele oeuvre bekroond met de Theo Thijssenprijs. 

LITTLE RAVEN 
Met Little Raven (voorheen BorderKids) herstelt Crossing Border een traditie en reserveert de laatste middag van het festival speciaal voor jong publiek vanaf 6 jaar (en hun ouders). Omdat school en ouders het voor de kinderen steeds lastiger maken om een boek te lezen, organiseren onze helden Thomas, Sacha en Jos: De Eerste Illegale Kinderboekenlezing. Illegaal betekent dat het volstrekt niet mag, dus waakzaamheid is geboden. In de Spiegeltent La Gayola op het Lange Voorhout ontvangen ze in het diepste geheim schrijvers en muzikanten. Met Toon Tellegen, Hermine Landvreugd & Shamrock en Ingrid en Dieter Schubert. 

Datum: Zondag 16 november 
Tijd: 14.00 - 16.00 uur. 
Toegang: € 5,- 
Reserveren: mail naar info@crossingborder.nl