Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Kees 't Hart

© photo Euf Lindeboom
Kees 't Hart studeerde Nederlandse Taal en letterkunde, was leraar Nederlands en docent Taalbeheersing en Moderne letterkunde en studiebegeleider Cultuurwetenschappen voor hij in 1988 debuteerde bij Uitgeverij Querido met de verhalenbundel Vitrines. Er volgden verhalen, gedichten en romans zoals Blauw Curaçao, De revue, De Krokodil van Manhattan, De keizer en de astroloog en Hotel Vertigo. Dit jaar is Kees 't Hart 'writer in residence' aan de Radboud Universiteit in Nijmegen waar hij colleges en lezingen verzorgt.

Dit jaar verscheen Teatro Olimpico, een roman over twee Haagse theatermakers die een uitnodiging krijgen om voor het Teatro Olimpico in Vicenza een experimenteel toneelstuk te produceren. Ze belanden in een onoverzichtelijke wereld van Italiaanse regisseurs, acteurs en geldschieters waarin ze krampachtig proberen hun plannen overeind te houden. Teatro Olimpico is een fabuleuze roman over dromen en ambities, waarin beziet Kees 't Hart zijn personages met ernst en humor tegelijk beziet. 

QUOTE 
'De misvattingen bouwen zich in zo’n rap tempo op dat een fiasco onafwendbaar wordt. En hier voel je het plezier in het schrijven van ‘t Hart.' – Literair Nederland 

EERSTE ZIN 
Ruim twee jaar geleden, op 20 augustus, maakte ik na onze Rousseau voorstelling in het Theater aan het Spui in Den Haag kennis met Jim Staborowski. 

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014

Crossing Border Den Haag 2010 - Fri, 19 Nov 2010