Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Seppe van Groeningen

© photo Sofie Silbermann
Hoewel hij als geluidstechnicus de handen vol had aan een honderdtal (televisie)films bleef de Vlaamse Seppe van Groeningen altijd schrijven. Met een dergelijke volharding kan positief resultaat niet uitblijven: zijn debuut Aards paradijs ziet in oktober het licht. Geïnspireerd op zijn eigen jeugd omschrijft van Groeningen de jeugd en jongvolwassenheid van Jules. 
Jules wordt geboren in 't Aards Paradijs, een afgelegen hoeve, waar zijn ouders tussen hoog opgeschoten maïsplanten zorgeloos marihuana verbouwen. Iedere zomeravond wordt een feest. Zijn vader is een groot John Lennon-fan en ook Jules moet een begeesterd muzikant worden, of op z'n minst een kunstenaar. Hij tokkelt op zijn ukulelebanjo het vel van z'n vingers en schetst zijn kleurpotloden tot stompjes. Maar wat hij ook probeert, Jules stelt zijn vader keer op keer teleur. Tot er op school een Aziatisch meisje naast hem komt zitten, zijn ogen opengaan en hij de feeërieke wereld waarin hij woont, verlaat. 

INTERVIEW
Seppe van Groeningen wordt samen met Neske Beks geïnterviewd door Maarten Dessing.

QUOTES
‘Poëtisch geschreven, sterk, grappig en vooral heel ontroerend. Als je van John Lennon houdt, hou je van dit belangrijke debuut’ – Jeroen Krabbé 

‘Van Groeningen is een natuurtalent: hij vertelt met veel humor en slaat op magistrale wijze een hoogsteigen toon aan.’– Josse de Pauw
 
BROER 
Zijn boer Felix Van Groeningen was verantwoordelijk voor de verfilming van het boek De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. 

DIMITRI VERHULST 
Volgens kenners zeker een aanrader voor liefhebbers van Dimitri Verhulst

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014