Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Michaïl Sjisjkin

© photo Yvonne Böhler
Michaïl Sjisjkin is een van de belangrijkste Russische schrijvers. Sinds 1995 woont Sjisjkin in Zurich waar hij tolkte voor de immigratiedienst. In zijn meest geroemde roman Venushaar verwerkte hij indrukwekkende getuigenissen van Russische migranten. Net als in Onvoltooide liefdesbrieven van Sjisjkin vormen de vele uiteenlopende verhalen hierin een naadloos passend mozaïek. Met Venushaar blijkt Sjisjkin opnieuw een meesterwerk te hebben geschreven dat in tientallen landen verschijnt.

Sjisjkin studeerde Engels en Duits en werkte als journalist. Zijn werk werd herhaaldelijk bekroond, in Rusland en daarbuiten, met onder meer de Russian Booker Prijs (Rusland, 2000), Bestseller Award (Rusland, 2005), de Halpérine-Kaminski-prijs (Frankrijk, 2007), de Grinzane Cavourprijs (Italië, 2007), de Haus der Kulturen der Welt-prijs (Duitsland, 2011) en The Big Book Award (Rusland, 2012).

Over Onvoltooide liefdesbrieven:
'Sjisjkin biedt leesgenot van het allerhoogste niveau: speels, intelligent, meeslepend en tot huilens toe ontroerend.' - Trouw
'Een roman die hoofd, hart en buik aanspreekt en de lezer verbluft en ontroert'**** – De Morgen

INTERVIEW
Michael Sjisjkin wordt geïnterviewd door Laura Starink

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Michaïl Sjisjkin met de eerste bladzijden van Venushaar. Met dank aan uitgever Querido.

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014