Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Erik Bindervoet

© photo Victor Schiferli
Erik Bindervoet publiceerde zeven dichtbundels. Samen met Robbert-Jan Henkes schreef hij onder meer Waar wij voor zijn en tegen en Bloemsdag en vertaalden zij ondermeer Tarkovski, Mariëngof, Joyce, De Quincey, Stanshall en Shakespeare. Bindervoet is de schrijver en tekenaar van het kinderboek De Mannen van Minsk. De nieuw verschenen dichtbundel Het vuil van de schoonheid is het derde, afsluitende deel van een trilogie. Bindervoet verkent hierin de absurditeit van het leven en de onmogelijkheid van de werkelijkheid. Hij bekijkt met kritische blik de waarheid, beziet de dood van een vader en probeert zijn herinneringen te omsingelen. Terloops toetst hij het monochroom depressionisme, het abstractionisme en komt hij erachter dat aquarelleren in de regen niet zo'n goed idee is.

PRIJS
C. Buddingh'-prijs (1996) voor Tijdelijk zelfportret met hoofd en plaatsbepaling, oranje

QUOTES
‘Een veelkleurige perceptie. (…) De diverse thema’s vullen onontgonnen plekken op de poëtische staalkaart. ‘ – NBD Biblion

THE HOUR
Erik Bindervoet treedt op tijdens het programma The Hour van uitgeverij De Harmonie. Zie bij The Hour voor het volledige programma.

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014