Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Auke Hulst

© photo Lenny Oosterwijk

Schrijver en journalist Auke Hulst groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd, ‘in een Pippi Langkous-huis in een bos’, stond model voor zijn succesvolle roman Kinderen van het ruige land (2012), die vele prijzen won. Eerder publiceerde hij de romans Jij en ik en alles daartussenin (2006) en Wolfskleren (2009), en maakte hij met tekenaar Raoul Deleo het literaire reisboek De eenzame snelweg, in het spoor van Jack Kerouac (2007). 

Begin 2015 zal Auke’s nieuwe roman Slaap zacht, Johnny Idaho verschijnen, waar hij op Crossing Border alvast een voorproefje van geeft. Het is een ambitieus boek dat de verhalen verbindt van een jongen met een missie, een terminale bankier en een Japanse die zoekt naar de sleutel tot het eeuwige leven. Ze komen samen op de Archipel, een zwaarbewaakte eilandstaat in de Stille Oceaan, gesticht door een conglomeraat van bedrijven.

WERK
Hulst is naast schrijver ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine.

MUZIEK

Hij maakt muziek onder de naam Sponsored By Prozac en zit hij in de Nederpop-formatie De Meisjes

YOUTUBE
Over
 zijn (moeilijke) jeugd en zijn boek Kinderen van het ruige land


PRIJZEN
Kinderen van het ruige land
  Nominatie voor de BNG Literatuurprijs Bekroond met de Cutting Edge Award 2013 Het Beste Groninger Boek de Langs de Leeuw Literatuurprijs van het gelijknamige tv-programma.

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014