Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Wim Brands

Op Crossing Border is Wim Brands nooit ver weg. Hij neemt er zijn televisieprogramma Boeken op, interviewt er auteurs op het podium en maakt er opnames voor de radio. Naast zijn werk voor de VPRO of de vraaggesprekken voor ons publiek, staat hij eens in de zoveel tijd ook zelf op het affiche. Eerder verschenen van zijn hand vijf dichtbundels. In september komt de zesde uit: ’s Middags zwem ik in de Noordzee. Helder en gelaagd zijn de gedichten van Brands, dus mocht u nog geen kennis hebben gemaakt met de dichter Brands dan is dit een goed moment. 

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Wim Brands met de eerste bladzijden van ’s Middags zwem ik in de Noordzee. Met dank aan uitgever Nieuw Amsterdam.

QUOTE

'We hadden geen boeken thuis, ik kom uit een totaal ongeletterd milieu. Ik ben zelf al lezend in andere werelden terechtgekomen. Ik had een paar docenten die boeken voor mij meenamen en ik ging veel naar de bibliotheek. Op jonge leeftijd las ik Jan Wolkers. Een nog grotere indruk maakte Gerard Reve met 'Nader tot u' en 'Op weg naar het einde'. Ik weet nog dat ik met mijn ouders met vakantie naar Schoorl ging, ik had de boeken van Reve bij me. Daar begon iemand tot mij te spreken. Ik hoorde een ongekende stem, die sensatie heeft mij tot een levenslange veellezer gemaakt.' – Wim Brands

Crossing Border Enschede 2012 - Thu, 15 Nov 2012

Televisiemaker, journalist, redacteur, radiopresentator, schrijver, dichter, blogger. Wim Brands doet en kan alles, waarbij de rode draad in zijn werk de liefde voor woorden is. Na publicatie van zijn eerste dichtbundel begon Brands op 26-jarige leeftijd met het werken voor de radio. Hij heeft vele dichtbundels op zijn naam (voor Ruimtevaart ontving hij bovendien de Publieksprijs voor de beste poëziebundel) en presenteert het tv-programma Boeken en het radioprogramma Brands met Boeken. Hij bedacht ook het intrigerende Briefgeheimen, een project waarbij mensen via briefkaarten anoniem een geheim prijsgeven. In 2010 verscheen dichtbundelbundel Neem me mee, zei de hond, begin dit jaar verscheen de bloemlezing De vijftig beste gedichten van Wim Brands, en we maken we ons op voor een nieuw te verschijnen dichtbundel.

ONLINE
Deze website hoort bij briefgeheimen.
Hier vindt je Brands eigen weblog.

IINTERVIEWEN
Voor het Crossing Border festival zal Wim brands ook enkele auteursinterviews op zich nemen. In Enschede interviewt hij Peter Buwalda, in Den Haag Edna O’Brien.

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014