Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Thé Lau

© photo Patricia Steur
De band van Thé Lau, The Scene, hield dit jaar een afscheidstournee , waarbij zalen vol fans 'Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen' meezongen. De 62-jarige frontman is ongeneeslijk ziek; keelkanker maakt voortbestaan van The Scene onmogelijk. Wat wel mogelijk bleef is het schrijven. In 2000 debuteerde Lau met de verhalenbundel De Sterren Van De Hemel. Daar voegt hij nu Juliette. Een liefde in snapshots aan toe. Op Crossing Border zal Leon Verdonschot in gesprek gaan met Thé Lau over dit boek over Robbie Morris, die weg wil uit het kunstenaarsdorp Bergen, dat leeft op roddel, achterklap en jaloezie. Op een feest ontmoet hij de oogverblindende fotografe Juliette. Samen trekken ze naar Amsterdam, waar Robbie als tekenaar gaat werken voor de grootste krant van Nederland. Eindelijk leeft Robbie het leven zoals hij dat zich altijd droomde. Maar de verlokkingen van dat leven blijken ook een keerzijde te hebben.  

INTERVIEW
Thé Lau wordt geïnterviewd door Leon Verdonschot 

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Thé Lau met het eerste hoofdstuk van Juliette. Een liefde in snapshots. Met dank aan Lebowski publishers.

 “Thé Lau, uitmuntend in zijn eigengereide schrijftaal, bewijst met dit boek dat hij meer kan dan steengoeie songs fabriceren.” – Metro

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014