Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Linda Boström Knausgård

© photo Cato Lein
De Zweedse Linda Boström Knausgård debuteerde in 1998 met de dichtbundel Gör mig behaglig för såret (‘Maak me behaaglijk voor de wond’). Haar doorbraak kwam in 2011 met de verhalenbundel Grand Mal. Boström Knausgård is getrouwd met auteur Karl Ove Knausgård, en daarmee – sinds van zijn hand de populaire cyclus Mijn Strijd verscheen – een personage in zijn autobiografische romans. 
In september zal in het Nederlands De val van de Helios verschijnen. Het is haar debuutroman en won de Zweedse Mare Kandre Prijs.
De val van de Helios is een moderne mythe over de connecties tussen mensen en goden, tussen vader en dochter, tussen hemel en aarde. Anna wordt als twaalfjarig meisje geboren uit de schedel van haar vader. Vader en dochter worden gescheiden, maar vinden elkaar na een lange weg via een pleeggezin, de Pinkstergemeente, en een psychiatrische afdeling, weer terug en slaan samen op de vlucht.

INTERVIEW
Linda Boström Knausgård wordt geïnterviewd door Arjan Peters

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Linda Boström Knausgård met de eerste bladzijden van De val van de Helios. Met dank aan uitgever World Editions.


Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014