Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Henry Marsh

Datum: vrijdag 14 november 
Tijd: 12.30 – 13.30 uur 
Locatie: La Gayola, Spiegeltent op het Lange Voorhout, Den Haag
Tickets: €5,-. reserveren via info@crossingborder.nl

Hoe is het om in de materie te boren waar ons hele denken en voelen uit voortkomt? Hoe is het om de macht over iemands leven te hebben?

Henry Marsh, een van de meest vooraanstaande Britse neurochirurgen, laat zien wat het betekent om voor God te spelen in kwesties van leven en dood. Hij gunt ons een zeldzame blik op het intense drama van de operatiekamer, de complexiteit van de hersenen en het botte instrument dat het mes van de chirurg daarbij vergeleken is.
Allereerst niet schaden – de titel verwijst naar een onderdeel van de Eed van Hippocrates – gaat over de pijnlijke dilemma’s rond elke operatie, voor de patiënt, de familie en de chirurg. Het boek is ook een persoonlijk verslag van een ontdekkingstocht naar de feilbaarheid van de arts, de grenzen van de geneeskunde en de universele behoefte aan hoop als we geconfronteerd worden met de moeilijkste besluiten in het leven.

Dit is een dagprogramma!

Het zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 14 november. U kunt reserveren (kaarten kosten €5) door een mail te sturen aan: info@crossingborder.nl.

INTERVIEW
Henry Marsh wordt geïnterviewd door Bert Keizer.

Interviewer Bert Keizer is verpleeghuisarts, filosoof en auteur van verschillende boeken zoals o.a. Onverklaarbaar bewoond en columns in medische en actualiteiten magazines. Daarnaast is hij fervent stand-up philosopher. Moeilijke medische beslissingen nemen is hem als arts niet vreemd, hij voelt dan ook een extra verbondenheid met Henry Marsh.

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Henry Marsh met de eerste bladzijden van Allereerst niet schaden. Met dank aan uitgever Nieuw Amsterdam.

BorderKitchen - Fri, 14 Nov 2014


EEN CROSSING BORDER SPECIAL

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014