Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Koenraad Tinel

© photo Erica Veld
Koenraad Tinel (Gent, 1934) is een bekende Belgisch beeldhouwer en tekenaar. Dit jaar is hij verantwoordelijk voor het opvallende affichebeeld van Crossing Border. Deze inkttekening maakt deel uit van de suite TVERTREK, honderden taferelen die zich afspelen in het kleinste kamertje. Naast vele exposities werkt hij vaak mee aan projecten van bevriende muzikanten en theatermakers. 

QUOTE
“Tinel brengt het verhaal in tekeningen met een weergaloze kracht, direct en van een ongekende expressie. Ze baden in tinten van asgrauw en sepia. Ze voelen ongemakkelijk aan omdat ze de duistere wereld van de macht met al haar excessen tonen.” – De Standaard Letteren 

YOUTUBE
Zie hier een filmpje over het ultieme wc-tafelboek van Koenraad Tinel, genaamd TVERTREK.    

Oorlog en terpentijn 
De literaire bestseller Oorlog en terpentijn van auteur Stefan Hertmans is de basis voor een bijzonder samenspel tussen drie kunstenaars die ieder hun eigen oorlogservaring delen (WO1, WO2, Oekraïne). Koenraad Tinel tekent live op het podium van Crossing Border en laat zich inspireren door de teksten die Stefan Hertmans speciaal voor hem uit zijn boek heeft geselecteerd. "Virtuoos en in een verschroeiend tempo penseelt hij blad na blad, geen lijn is er te veel, geen vlek overbodig, geen gebaar mist zin.” De in Nederland wonende Oekraïnse muzikant Oleg Lysenko, virtuoos op accordeon, bayan en bandoneon, speelt fragmenten uit Vijf gezichten op het land van de Goelag Archipel (van de Oekraïnse componist Victor Vlasov).

beeldaffiche Crossing Border 2014

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014