Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Joanna Rakoff

© photo David Ignaszewski
Dagprogramma met Joanna Rakoff en Ian McEwan 
Datum: zaterdag 15 november 
Tijd: 14.00 – 15.30 uur 
Locatie: La Gayola, spiegeltent op het Lange Voorhout, Den Haag Tickets: *UITVERKOCHT*

Op haar drieëntwintigste (1996), net na haar afstuderen, verhuist Joanna Rakoff naar New York. Zoals zoveel jonge hoopvollen komt ze terecht in het dan nog armoedige Williamsburg. Ze krijgt een baan als assistente bij het legendarisch literaire agentschap van J.D. Salinger en brengt haar dagen door in het ouderwetse kantoor waar men nog werkt met dictafoons en schrijfmachines. Het is haar taak om Salingers vaak openhartige fanmail te beantwoorden. Ze begint met de standaardbrief, maar langzaamaan gaat ze in naam van Salinger persoonlijke brieven terugschrijven. Mijn jaar met Salinger laat zien hoe een jonge vrouw haar weg vindt in een nostalgisch New York aan de vooravond van het internettijdperk en wat literatuur voor ons betekent.   

Dit is een dagprogramma! 
Het zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 15 november in La Gayola, onze festivaltent op het Lange Voorhout. U kunt reserveren (kaarten kosten €5) door een mail te sturen aan: info@crossingborder.nl.

INTERVIEW
Joanna Rakoff wordt geïnterviewd door Liddie Austin

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Joanna Rakoff met de eerste bladzijden van Mijn jaar met Salinger. Met dank aan uitgever Nijgh & Van Ditmar.

QUOTE
“De eerste gedachte die Joanna Rakoffs autobiografische Mijn jaar met Salinger bij me opriep was: ja hoor, weer zo’n meisje dat zich in het web van ’s werelds beroemdste literaire kluizenaar heeft laten vangen en jaren later haar moment in de zon komt opeisen. […] Maar Joanna Rakoff stelt ons in een fraai eerste hoofdstuk direct gerust. Dit is een boek dat over J.D. Salinger gaat, maar vooral over een generatie, een tijdsgewricht (midden jaren negentig), een stad (New York) en het literaire bedrijf.” – Auke Hulst, NRC Handelsblad

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014