Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Bill Cheng

© photo Joe Orecchio
Het debuut van Bill Cheng (New York, 1983) Als de hond het spoor kruist speelt zich af in 1927. De vriendschap tussen drie jeugdvrienden wordt bruut verstoord wanneer de Mississippi overstroomt. In de natuurramp heeft Robert Chatham alles verloren, zijn huis, zijn ouders en zijn eerste liefde. Hij gaat op reis door het diepe zuiden van de VS. Via een vluchtelingenkamp en het beruchte bordeel Hotel Beau-Miel lijkt hij zijn plek te vinden bij een groep arbeiders. Dan beseft hij dat zijn werk, het droogleggen van het oude moerasland, verstrekkende gevolgen heeft. Als de hond het spoor kruist is een schitterend debuut, geschreven in een krachtige stijl, in de traditie van Cormac McCarthy, Flannery O'Connor en Toni Morrison. 

INTERVIEW
Bill Cheng wordt samen met Nickolas Butler geïnterviewd door Joni Zwart.

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Bill Cheng met de eerste bladzijden van Als de hond het spoor kruist . Met dank aan uitgever Ambo Anthos.

YOUTUBE

Cheng leest voor uit Als de hond het spoor kruist.

QUOTE
‘Gedurfd, ambitieus. Een tour de force van de verbeelding, opgeschreven in hypnotiserende, fonkelende taal.’ – Trouw 

‘De manier waarop een onervaren New Yorkse auteur als Bill Cheng zich kan inleven in het Zuiden van de eerste helft van de vorige eeuw, is verbluffend.’ – Cutting Edge

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014