Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Assaf Gavron

© photo Fana Feng
Assaf Gavron is met drie romans, een verhalenbundel en een boekverfilming in de maak, een bestsellerauteur in Israël. Hij vertaalde Jonathan Safran Foer en J.D. Salinger in het Hebreeuws, is singer/songwriter voor de Israëlische cultband The Mouth and Foot en maakte deel uit van het schrijfteam voor het computerspel Peacemaker, dat het conflict in het Midden-Oosten simuleert. 

Zijn nieuwe roman De nederzetting gaat over Otniël Asís die op een heuveltop op de Westelijke Jordaanoever een boerderij begint met zijn familie, om in alle rust groenten te kweken. Er onstaat een nederzetting. Legerleider Omer Levkovitsj moet de nederzetting van zijn vriend Otniël ontmantelen, en krijgt daarmee te maken met eigenzinnige kolonisten en tegenstrijdige bevelen vanuit verschillende ministeries. De nederzetting laat de absurditeit van het leven op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever haarscherp zien. Lees hier de proloog.

INTERVIEW
Assaf Gavron wordt geïnterviewd door Arjan Visser.

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Assaf Gavron met de eerste bladzijden van De nederzetting . Met dank aan uitgever Nieuw Amsterdam.

QUOTE
‘De nederzetting flonkert van wijsheid, waarheid, humor en melancholie. Het is een juweel van een roman, al is de wereld die erin wordt beschreven als een stevige kaakstoot: hard en dynamisch.’ – Amos Oz.

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014