Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Alma Mathijsen & Milena Haverkamp

© photo Thijs Boontjes
Alma Mathijsen
Alma Mathijsen studeerde in New York een half jaar Creative Writing aan het Pratt Institute. In 2011 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld & Taal. Haar eerste roman, Alles is Carmen, verscheen in 2011. Mathijsen publiceerde onder andere in nrc.next, Mister Motley, Het Parool, Das Magazin en Playboy. Haar tweede roman, De grote goede dingen, verschijnt in oktober. 

Milena Haverkamp 
Milena Haverkamp studeerde in 2010 af aan De Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en in 2012 behaalde ze haar master Muziektheater aan de opleiding T.I.M.E van de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daarna speelde ze bij de Veenfabriek in de voorstellingen Arianna en Hyllos

In levende lijve: muzikale voorleessessie 
Een performance door kunstenares en schrijfster Alma Mathijsen en actrice Milena Haverkamp naar aanleiding van Alma’s nieuwe boek, De grote goede dingen. Centraal staat het kunstenaarsleven in de jaren zestig en de nasleep daarvan twintig jaar later. Wat maakt de verbeelding van iemand die al twintig jaar dood is? De dochter wil vasthouden aan het verhaal dat ze meegekregen heeft. Een oude vriend van haar vader breekt dit ideaalbeeld stelselmatig af. Het verhaal is gebaseerd op het leven en de vrienden van haar overleden vader Hub Mathijsen die in de jaren zestig en zeventig optrad met de Insektensekte en het Resistentie Orkest en speelde voor John Lennon.

Crossing Border 2014 - Fri, 14 Nov 2014