Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Marie Darrieussecq

© photo John Foley

Op donderdag 18 september organiseert BorderKitchen een interview met de Franse auteur Marie Darrieussecq. In de Kerkstraat 11 in Den Haag wordt zij geïnterviewd over haar nieuwe roman Je moet veel van mannen houden.


Datum: donderdag 18 september 2014 
Aanvang: 20.00 uur 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11 Den Haag 
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl


Marie Darrieussecq (Frankrijk, 1969) geldt sinds met haar debuut Zeugzoenen– een roman over een vrouw die langzaam in een varken verandert – als een van de toonaangevende Franse literaire auteurs. Ruim een miljoen exemplaren gingen ervan over de toonbank en de vertaalrechten werden aan zevenendertig landen verkocht. In 2008 verscheen Tom is dood, gevolgd door De baby in 2009 en Solange in 2012.


Half september verschijnt van Darrieussecq Je moet veel van mannen houden. Hierin ontmoet Solange – een Franse actrice die het tot Hollywood heeft geschopt –op een sterrenparty bij George Clooney een zwarte acteur uit Canada. Ze krijgen een gepassioneerde affaire, maar Kouhouesso (Kameroens van afkomst) houdt meer afstand dan de geobsedeerde Solange. Zijn focus ligt bij een enorm filmproject dat plaats moet vinden in de binnenlanden van Congo. Voor de toch al kleine filmrol van blanke vrouw waar Solange op aast, denkt Kouhouesso aanvankelijk aan Gwyneth Paltrow of Kim Wilde. Hoe dan ook volgt Solange hem naar het diepst van donker Afrika.


Il faut beaucoup aimer les hommes is in het Nederlands vertaald door Mirjam de Veth en verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers. Darrieussecq wordt geïnterviewd door journaliste Liddie Austin.


‘Het is een roman over passie, over wat het betekent Europees te zijn, Amerikaans of Afrikaans, maar ook een boek over de onbereikbaarheid van de ander, zeker als die een andere huidskleur heeft.’ – Margot Dijkgraaf in NRC Handelsblad

BorderKitchen - Thu, 18 Sep 2014