Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Christos Tsiolkas

© photo Zoe Ali
Christos Tsiolkas (Melbourne, 1965) is een Australiër van Griekse afkomst. Tsiolkas geldt als een van de belangrijkste hedendaagse Australische schrijvers. Hij schreef eerder romans en verhalen, waarvan De klap zijn internationale doorbraak betekende. 

Datum: donderdag 10 juli 2014 
Aanvang: 20.00 uur 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11 Den Haag 
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl 

In het boek Barracuda van Tsiolkas droomt Daniel Kelly, afkomstig uit een arbeiderswijk in Melbourne, Australië, van olympisch goud bij het zwemmen. Nadat hij wordt gescout door de zwemcoach van een prestigieuze particuliere school krijgt hij een beurs aangeboden. Maar zijn zelfingenomen en rijke klasgenoten mogen hem niet. Het contrast tussen Daniels kleurrijke, warme familieleven thuis en de snoeiharde competitie op school is schrijnend. Wanneer Daniel, ook wel Barracuda genaamd, alles verliest, leert hij wat het betekent om een goed mens te zijn - en wat er voor nodig is er een te worden. Barracuda van Christos Tsiolkas draait niet alleen om faalangst en zelfvertrouwen, maar is ook een zedenschets van het door sport bezeten Australië. Een boek over vriendschap en familiebanden, dromen en desillusies. 

De roman Barracuda is vertaald door Tjadine Stheeman en Onno Voorhoeve en verschijnt in juni 2014 bij uitgeverij Ambo | Anthos.

BorderKitchen - Thu, 10 Jul 2014