Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Simon Winder

© photo Justine Stoddart
Simon Winder komt naar BorderKitchen naar aanleiding van zijn boek Danubia. Hij werkt in de Engelse uitgeverswereld. Eerder schreef hij The man who saved Britain en het veelgeprezen Germania, de voorloper van Danubia.

Datum: dinsdag 14oktober 2014 
Aanvang: 20.00 uur 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11 Den Haag 
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl

Maak onder bezielende leiding van interviewer Wim Brands kennis met de bijzonder geestige Simon Winder en het land van de Habsburgers.  
Eeuwenlang was Europa in handen van het eigenaardige Huis Habsburg, dat tot 1918 over grote delen van Centraal-Europa en Duitsland heerste en zich bemoeide met alles wat er in Europa gebeurde. Danubia is de verzamelnaam van de landen en gebieden rondom de rivier de Donau, de thuisbasis van de Habsburgers. 

Simon Winder reist met groot enthousiasme door dit uitgestrekte gebied met zijn uiteenlopende landschappen, steden en dorpen. Op zijn zeer persoonlijke manier deelt hij zijn kennis, verbazing en observatievermogen en legt uit hoe de complexe geschiedenis van deze dynastie in elkaar zit. En hij vertelt over de mensen en volken over wie zij heersten. Mensen die zich vaak opmerkelijk ondankbaar betoonden ten opzichte van hun excentrieke vorst in Wenen. 

Danubia verschijnt in oktober in Nederlandse vertaling bij uitgeverij Unieboek Spectrum.  Winder wordt geïnterviewd door Wim Brands en zal na afloop signeren.

Quotes: 
‘Winder is een reisleider met een uitzonderlijke hoeveelheid kennis. Hij praat maar door en haalt nauwelijks adem. En je wilt hem zeggen: "Vergeet dat ademhalen en vertel verder!”’ - The New York Times book review 

‘Ik moest zo hard lachen dat mijn vrouw ervan wakker werd en ik het lezen in bed moest opgeven.’ - Sunday Times 

Over Germania:
‘Zeer onderhoudende studie over “Germania”. Met vrolijke verbazing schrijft Simon Winder over Duitsland. Je hangt aan zijn lippen zoals vroeger aan die van je favoriete leraar geschiedenis.’ Bart Funnekotter in NRC Handelsblad
!

BorderKitchen - Tue, 14 Oct 2014