Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Michael Cunningham

© photo Photograph by Richard Phibbs
Op vrijdag 6 juni komt een van de grootste Amerikaanse schrijvers naar Den Haag voor een interview bij BorderKitchen: Michael Cunningham wordt geïnterviewd over zijn nieuwe roman De sneeuwkoningin. 
Michael Cunningham (1952) is een van de grote schrijvers van het moderne, westerse levensgevoel. Hij werd beroemd met zijn bestsellers Bloedverwanten, Huis aan het einde van de wereld, De uren, Stralende dagen en Bij het vallen van de avond. Voor De uren ontving hij zowel de Pulitzer Prize als de pen/Faulkner Award. 

In De sneeuwkoningin volgen we de broers Barrett en Tyler, en de mensen die hen omringen, op hun zoektocht naar zingeving. Sinds hun moeder door de bliksem werd getroffen, zijn Barrett en Tyler in de ban van tekenen van hogerhand. Barrett gelooft niet in God, maar nadat hij een visioen heeft aanschouwd aan de nachtelijke hemel van New York begint hij te twijfelen aan zijn afwijzing van het geloof. Tyler, die op het punt staat met zijn doodzieke geliefde Beth te trouwen, maakt zijn eigen worsteling door: hij probeert het perfecte lied voor haar te schrijven. Als er onverwacht verbetering in de situatie van Beth lijkt te komen, worden ze alle drie overvallen door tegenstrijdige gevoelens van hoop, schuld en ontgoocheling. 

Datum: vrijdag 6 juni 2014 
Aanvang: 20.00 uur 
LocatieTheater aan het Spui, Spui 187, 2511 BN te Den Haag;
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via de kassa van Theater aan het spui: bezoek de website, bel 070-3465272 of mail kassa@theateraanhetspui.nl. 

Michael Cunningham wordt geïnterviewd door Auke Hulst in het Theater aan het Spui. The Snow Queen is uit het Engels vertaald door Marijke Versluys. Deze BorderKitchen is in samenwerking met Uitgeverij Prometheus.

BorderKitchen - Fri, 06 Jun 2014

Crossing Border 2008 - Fri, 21 Nov 2008