Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Marnix Peeters

© photo Koen Broos

Marnix Peeters (Vlaams journalist en auteur) begon zijn carrière als muzieksamensteller bij Studio Brussel, maar ontdekte al snel dat hij vooral een mens van letters is. In het boek God in Vlaanderen (2011) bracht hij de vele verschijningsvormen van de Vlaamse volksdevotie bijeen. Vanaf een berg in de Oostkantons, de ideale voedingsbodem voor zijn zwartkomische verbeelding, stuurt Peeters zijn debuutroman De dag dat we Andy zijn arm afzaagden de wereld in. Deze roman is een smerig sprookje waarbij niemand de ogen droog zal houden – komen de tranen niet uit medelijden met de jonge Werner, dan wel van het lachen. Marnix Peeters is een verteller van een zeldzaam hilarisch soort, met een verbeelding die in Vlaanderen zijn gruwelijke gelijke niet vindt. De dag dat we Andy zijn arm afzaagden: twee jaar nadat hij door zijn vader aan de schrale zorgen van de aartslelijke zusters Crique is toevertrouwd, trekt hij de wereld in. Met Orzas, een vadsige beer die een poot mist, aan zijn zijde sukkelt hij van de regen in de drop. Wie hij ook ontmoet, er wordt van de aimabele jongen geprofiteerd, hetzij voor geld, hetzij voor seks.


JOURNALIST

Hij vestigde zijn naam als rockjournalist bij Humo. Nadien was hij jarenlang de topinterviewer van Het Laatste Nieuws. Tegenwoordig is hij freelancejournalist, onder meer voor De Morgen.


QUOTE
‘Met Marnix Peeters en zijn ontroerend ingrijpende verhaal over de jongen, de beer, het noodlot, het toeval, de nekslag van het bestaan en alles wat daar wel of niet bij hoort, komt via de grote poort een nieuwe literaire sensatie binnenwandelen, en geloof mij, er valt véél van te verwachten.’ -Herman Brusselmans

Crossing Border Den Haag 2012 - Sat, 17 Nov 2012

Crossing Border Den Haag 2012 - Sat, 17 Nov 2012

Crossing Border Antwerpen 2012 - Sun, 18 Nov 2012