Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Annemarie de Gee

© photo Op de foto staan Annemarie de Gee, Koen van Wichelen, Mirjam Brandenburg en Mirjam Boelsums © Merlijn Doomernik

De jonge theatermaakster en schrijfster Annemarie de Gee heeft met haar debuut Kamermensen een bijzonder werk geleverd. Met als uitgangspunt een hotelkamer –nummer 104-  voert ze de lezer langs verschillende situaties en taferelen, onderling overeenkomstig in hun dromerigheid en boordevol fantasie. Eerder was Annemarie de Gee te zien met de voorstelling Dorpsstraat 1-2 Huis op het Amsterdam Fringe Festival en ze publiceerde haar verhalen in Passionate.


KORTE VERHALEN
Annemarie de Gee maakt deel uit van het programmaonderdeel Korte verhalen op Crossing Border samen met haar collega-korte verhalen schrijvers Mirjam Boelsums en Mirjam Brandenburg.

QUOTES

‘Eindelijk weer eens een jonge schrijver die dúrft’ – A.H.J. Dautzenberg


‘Als kind stotterde ik erg, daarom leerde ik al vroeg schrijven. Op papier kon ik mij makkelijker uitdrukken. Dat wakkerde mijn liefde voor taal aan. Ik had graag naar het conservatorium gewild, maar liep aan tegen de techniek. Nu heb ik mijn muzikaliteit gecombineerd met mijn liefde voor taal. Ik vind theater een mooie vorm om de menselijke beperkingen te laten zien. Taal en woorden zijn misschien wel het enige wat ons anders maakt dan de dieren. Wij kunnen woorden geven aan gevoel, maar dat wil niet zeggen dat we meer begrijpen dan een lieveheersbeestje.’ − Annemarie de Gee

Crossing Border Den Haag 2012 - Fri, 16 Nov 2012