Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Patrick deWitt

© photo Palmer Lee

7 juni verwelkomen we de Canadese bestsellerauteur Patrick deWitt bij BorderKitchen.


DeWitt (Vancouver Island, 1970) is zelf de eerste die toegeeft dat de factor geluk een grote rol heeft gespeeld in zijn loopbaan: als barman met schrijversambities liet hij zijn manuscript lezen aan een stamgast. Deze scenarioschrijver was onder de indruk en liet het op zijn beurt weer lezen aan een kennis van hem die ooit in een band zat met iemand die later literair agent was geworden. Van het een kwam het ander en twee jaar later kreeg DeWitt opeens een telefoontje van de literair agent of hij zijn boek niet wilde gaan uitgeven. 

Ondertussen heeft DeWitt drie succesvolle boeken op zijn naam staan en werd hij genomineerd voor de Man Booker Prize. 


Bij BorderKitchen komt DeWitt vertellen over zijn laatste boek Ondermajordomus Minor. Hij wordt (in het Engels) geïnterviewd door literair journalist Maarten Dessing. 


Datum: dinsdag 7 juni 

Aanvang: 20.00 

Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, Den Haag 

Kaarten à € 7,50 zijn te bestellen via de BorderKitchen-websiteDit laatste boek van Patrick deWitt gaat over de jonge Lucien (Lucy) Minor, dwangmatig leugenaar, onbeminde eenzaat in een dorp vol reuzen, die een betrekking aanvaardt als 'ondermajordomus' op een grimmig kasteel in een afgelegen bergstreek, 'een beslissing die leidde tot velerlei verwikkelingen, waaronder, maar niet uitsluitend, ware liefde, bitter hartzeer, withete geestesangst en een acute aandrang tot moorden'. Op het kasteel en in het onderhorige dorp ontmoet hij onder anderen een melancholieke butler, een krankzinnige baron, een clubje aan seksuele uitspattingen verslaafde aristocraten, een koppel sympathieke dieven en niet te vergeten de aanminnige Klara, om wier hand hij dingt met een buitengewoon knappe partizaan. 


‘In Ondermajordomus Minor, DeWitts (…) boeiende, nieuwe vlucht der verbeelding, gaat hij uit van een sprookje, en neemt hij de lezer mee naar een gotisch Europa dat (…) niet alleen maar vrij is van moraal en moraliseren maar ronduit allergisch is voor alleen al de gedachte eraan.’ – The Guardian 


‘Patrick deWitts mix van fantasy en gotische romantiek is een heerlijke traktatie.’ – The Independent 


Ondermajordomus Minor is uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar. Het boek werd vertaald door Saskia van der Lingen en Caroline Meijer.  


Na afloop van de BorderKitchen is er gelegenheid om het boek te laten signeren door Patrick deWitt. Boekhandel Van Stockum is deze avond weer aanwezig om de boeken te verkopen.Crossing Border Den Haag 2013 - Fri, 15 Nov 2013

Eerste hoofdstuk

Je vindt hier het eerste hoofdstuk van Afwassingen (uitg. Nijgh & van Ditmar).


Youtube
Hier vind je de officiële booktrailer van The Sisters Brothers.


Awards
Het boek The Sisters Brothers is in 2011 genomineerd voor de Man Booker Prize, de Scotiabank Giller Prize, de Rogers Writers’ Trust Fiction Prize en de Governor General's Award for English language fiction. Partick DeWitt was één van de twee Canadese auteurs, naast Esi Edugyan, die in 2011 voor alle vier de prijzen genomineerd werd.

Crossing Border Enschede 2013 - Thu, 14 Nov 2013

Eerste hoofdstuk

Je vindt hier het eerste hoofdstuk van Afwassingen (uitg. Nijgh & van Ditmar)


Youtube
Hier vind je de officiële booktrailer van The Sisters Brothers.


Awards
Het boek The Sisters Brothers is in 2011 genomineerd voor de Man Booker Prize, de Scotiabank Giller Prize, de Rogers Writers’ Trust Fiction Prize en de Governor General's Award for English language fiction. Partick DeWitt was één van de twee Canadese auteurs, naast Esi Edugyan, die in 2011 voor alle vier de prijzen genomineerd werd.

Crossing Border Antwerpen 2013 - Sun, 17 Nov 2013

De gebroeders Sisters is zo’n boek dat je uit het schap in de boekenwinkel plukt, simpelweg vanwege het intrigerende omslag. Gelukkig heb je dan een goede keus gemaakt: het verhaal over de huurmoordenaars en gebroeders Sisters voert je naar het spannende Wilde Westen van 1850. De Canadese auteur Patrick deWitt toont een wereld vol viezigheid en geweld opgesierd met een bonte verzameling personages. De western meets road novel van DeWitt is geschreven vanuit het gezichtspunt van de gevoelige Eli, terwijl zijn broer Charlie een drankverslaafde en licht ontvlambare ruwe bolster is. Het resultaat is een surrealistische roman vol humor – veelgeprezen en bekroond – en een waardige opvolger van debuutroman Ablutions. Half oktober verschijnt zijn nieuwe roman Afwassingen, vlak voor Crossing Border dus.

INTERVIEW
Patrick wordt geïnterviewd door Marnix Verplancke.


EERSTE HOOFDSTUK

Je vindt hier het eerste hoofdstuk van Afwassingen (uitg. Nijgh & van Ditmar).


QUOTES
'Pruttelende bonen in een roestige pan, pruimtabak en af en toe een dode indiaan. Alle clichés die een klassieke western nodig heeft, zitten in dit boek vervat en toch ontsnapt het op prachtige wijze aan de valstrik om er zelf een te worden'. - Cutting Edge ****

'De ongewone setting en de uitgepuurde schrijfstijl-met-humor zorgen geregeld voor verrassende beelden: 'Het was een schot in het hoofd, waardoor de achterkant van zijn schedel eraf vloog als een pet in de wind'. - Humo

AWARDS
Het boek The Sisters Brothers is in 2011 genomineerd voor de Man Booker Prize, de Scotiabank Giller Prize, de Rogers Writers’ Trust Fiction Prize en de Governor General's Award for English language fiction. Behalve Partick deWitt is Esi Edugyan de enige andere Canadese auteur die ooit voor alle vier deze prijzen genomineerd werd in 2011.

YOUTUBE
Zie hieronder de officiële booktrailer van The Sisters Brothers.

BorderKitchen - Tue, 07 Jun 2016