Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Andrew Bird

Andrew Bird is een singer-songwriter, klassiek geschoolde violist, gitarist én begenadigd fluiter. Hij maakt al sinds 1996 muziek en de teller staat inmiddels op zes officiële releases, zijn nieuwe plaat Break It Yourself is daar één van. Op het album wisselt hij verschillende stijlen moeiteloos met elkaar af, zo ook in ‘Dans Caribe’ dat begint als traditionele americanaplaat, halverwege overslaat in een soort Caribische afrobeat, om te eindigen in een Ierse jig. Tijdens optredens maakt Bird uitgebreid gebruik van samplers en looping stations, waarmee hij met alleen zijn stem en virtuoze vioolspel meerlagige meesterwerken creëert.


LIVEOPNAME

Eyeoneye’ van het nieuwe album Break It Yourself


SAMENWERKINGEN
Andrew Bird heeft in de afgelopen jaren met een indrukwekkend aantal artiesten samengewerkt, waaronder Kirstin Hersh, Neko Case, Bonnie Prince Billy, Ani Difrance, My Morning Jacket en Loney Dear.

Crossing Border Den Haag 2012 - Sat, 17 Nov 2012

Crossing Border Den Haag 2012 - Sat, 17 Nov 2012

Crossing Border Enschede 2012 - Fri, 16 Nov 2012

Crossing Border Antwerpen 2012 - Sun, 18 Nov 2012

Crossing Border Den Haag 2007 - Sat, 24 Nov 2007

Behalve in kunstfluiten, wat inmiddels is uitgegroeid tot het handelsmerk van Andrew Bird, excelleert deze Amerikaanse singersongwriter in onconventioneel vioolspel en gevoelig gitaarspel. Meest recent verscheen van Bird het album Armchair Apocrypha. Zijn teksten gaan diep en worden gebracht in prachtige melodieën zoals ook al bleek uit eerdere albums als Sovay, The Mysterious Production of Eggs en Fingerlings 3.