Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Shalom Auslander

© photo Franco Vogt

Crossing Border Den Haag 2012 - Fri, 16 Nov 2012

Shalom Auslanders memoires Klaaglied van een voorhuid lieten ons kennismaken met een New Yorkse jongen die probeert zijn orthodox-joodse achtergrond af te schudden. De Amerikaan behandelt in zijn nieuwe roman een delicaat onderwerp als een hilarische klucht. Zijn Hope: A Tragedy, in het Nederlands vertaald als Anne Frank leeft en woont op zolder, vertelt het verhaal van Solomon Kugel, een jonge ambitieuze Jood die ontdekt dat Anne Frank leeft, en op zijn eigen zolder woont. Door zorgvuldig zijn grote schijftalent te benutten, presteert Auslander het om Anne Frank neer te zetten als een grofgebekte oude vrouw die de lezer vermaakt en verwondert. Ze houdt zich al zestig jaar verborgen, leeft op matzes en borsjt, en plast in de buizen van de airco. 


WERK

Shalom Auslander neemt in zijn werk zijn Joodse achtergrond nogal onorthodox onder de loep c.q. op de hak. Titels als Beware of God (2005), Holocaust Tips for Kids (2006) en die van zijn nieuwste roman Foreskin’s Lament (Klaaglied van een voorhuid)


REVIEW

Een artikel over Hope: A Tragedy van de New York Times vind je hier.

Crossing Border Den Haag 2007 - Fri, 23 Nov 2007

Shalom Auslander neemt in zijn werk zijn Joodse achtergrond nogal onorthodox onder de loep c.q. op de hak. Titels als Beware of God (2005), Holocaust Tips for Kids (2006) en die van zijn nieuwste roman Foreskin’s Lament (Klaaglied van een voorhuid) mogen daar een indruk van geven. A.M. Homes concludeerde lovend: ‘In these stories not only does God speak - he does it in Dolby Surround sound'. Op vrijdag zal Auslander te gast zijn bij Harry de Winter in Crossing Border goes Wintertijd. Met De Winter zal Auslander het hebben over muziek waar hij van houdt, maar vooral ook over muziek die hij haat.