Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Ferdinand von Schirach

© photo Andreas Pein
De Duitse auteur en strafadvocaat Ferdinand von Schirach wordt in het Duits geïnterviewd door Michel Krielaars (NRC Handelsblad) over zijn nieuwe misdaadroman Taboe.Ferdinand von Schirach (München, 1964) werkt als strafadvocaat in Berlijn. Tot zijn cliënten behoren vele prominenten, industriëlen en leden van de onderwereld. Misdaden is zijn literaire debuut, welke in 2009 verscheen en aan 30 landen werd verkocht. 
Daarna verschenen van zijn hand Schuld en De zaak Collini. In deze laatste roman baseert  Ferdinand von Schirach een personage op zijn eigen grootvader Baldur von Schirach die de Hitlerjugend oprichtte en daar later voor veroordeeld werd bij het proces van Neurenberg

In mei verschijnt er een nieuwe roman van Ferdinand von Schirach: Taboe. In deze roman wordt de succesvolle fotograaf Sebastian von Eschburg aangeklaagd voor de moord op een jonge vrouw. Zijn advocaat Konrad Biegler verzorgt de verdediging en biedt daarmee niet alleen de fotograaf maar ook zichzelf een helpende hand.

Datum: woensdag 21 mei 2014 
Aanvang: 20.00 uur 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 13 Den Haag
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl 

Let op: deze BorderKitchen heeft Duits als voertaal! De roman Taboe wordt uitgegeven door De Arbeiderspers en is uit het Duits vertaald door Hans Driessen en Marion Hardoar.


'De grootmeester van de literaire beknoptheid' – De Morgen

 'Een buitengewoon stilist' – The New York Times

Von Schirachs meest rijpe en spannendste boek’ – Sonndagszeitung 

Hoe wonderbaarlijk, zo’n boek, dat uit louter heldere zinnen bestaat […] een geweldig raadsel, waarin je je helemaal verliezen kan, ademloos.’ – Der Spiegel

BorderKitchen - Wed, 21 May 2014