Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Michel Faber

© photo Eva Youren

BorderKitchen - Thu, 08 May 2003

Michel Faber werd in 1960 geboren in Den Haag. Toen hij zeven was, emigreerde hij met zijn ouders naar Australië, waarna hij in 1993 verhuisde naar Schotland. Daar publiceerde hij in 1998 onder juichende kritieken de verhalenbundel Some Rain Must Fall (bekroond met de Macallan Short Story Competition en de Ian St. James Award). In 2000 verscheen Under the Skin (Onderhuids), inmiddels in 15 landen vertaald en geshortlist voor Whitbread First Novel Award 2000. Na twintig jaar heeft hij zijn meesterwerk afgerond he Crimson Petal and the White, verschenen onder de titel Lelieblank, Scharlaken Rood. Dit boek speelt zich af rond 1870 en vertelt het verhaal van Sugar, een intelligente negentienjarige prostituee die verlangt naar een beter leven. Dankzij een rijke parfumfabrikant beklimt  Sugar op ongewone wijze de sociale ladder. Hoewel Faber zijn hoofdpersoon Sugar met historische precisie weet te beschrijven als een typische vrouw van haar tijd, is het dankzij zijn inlevingsvermogen ook een vrouwenportret van alle tijden geworden.

‘ Een meesterlijke literaire soap”: De verslaafd geraakte lezer wil echter maar één ding: The Crimson Petal 2 of hoe het afliep met Sugar. Bovendien: een dealer mag de kraan niet zomaar dichtdraaien. Hij is het aan ons verplicht.' (Stine Jensen in NRC Handelsblad, 13 september 2002)

BorderKitchen - Wed, 28 Jan 2015

Op 28 januari komt Michel Faber naar BorderKitchen om geïnterviewd te worden over zijn langverwachte nieuwe roman Het boek van wonderlijke nieuwe dingen.

Datum: woensdag 28 januari 2015 
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: De Nieuwe Regentes, Weimarstraat 63, Den Haag
Kaarten à €5,- zijn te reserveren via 070-3462355 of info@borderkitchen.nl

Michel Faber (1960) werd geboren in Den Haag, groeide op in Australië en woont nu in Schotland. Zijn debuutbundel Gods speelgoed werd juichend ontvangen en meermaals bekroond. Sindsdien behoort hij tot de crème de la crème van de internationale moderne letterkunde. Ook zijn opzienbarende roman Onderhuids en de verhalenbundel De Fahrenheit-tweeling oogstten veel lof. Maar Fabers magnum opus is Lelieblank, scharlakenrood uit 2002 – wereldwijd werden hier honderdduizenden exemplaren van verkocht.

Fabers nieuwste boek heet Het boek van wonderlijke nieuwe dingen, het begint met het afscheid en vertrek van een man die als zendeling op een reis gaat die niet zonder risico is. Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is, zoals we van deze auteur gewend zijn, een virtuoze, grensverleggende roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden.

Michel Faber wordt geinterviewd door journalist Gijsbert Kamer. Op 20 januari verschijnt Het boek van wonderlijke nieuwe dingen bij Uitgeverij Podium. De originele titel is The Book of Strange New Things, uit het Engels vertaald door Harm Damsma en Niek Miedema.

‘Ik heb Het boek van wonderlijke nieuwe dingen niet zozeer gelezen, als wel erin gewoond; op dezelfde manier waarop je als kind in een aantal boeken woont die ervoor zorgen dat je verslaafd raakt aan de fantastische drug die beter bekendstaat als lezen.’ – David Mitchell