Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

T.C. Boyle

© photo Stefan Joham
Op 3 september brengt T.C. Boyle, een van de belangrijkste Amerikaanse hedendaagse schrijvers, een bezoek aan BorderKitchen. Hij is in Nederland ter ere van zijn nieuwe boek Wie storm zaait, dat in de VS en Duitsland al met veel enthousiasme is ontvangen. T. Coraghessan Boyle heeft ondertussen 24 boeken op zijn naam staan en een behoorlijk aantal literaire prijzen, waaronder PEN/Faulkner Prise voor het beste boek van het jaar (Duyvels end, 1988) en de PEN/Malamud Prize voor zijn korte verhalen. De auteur wordt geïnterviewd door Arjan Visser. 

Datum: donderdag 3 september 
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187, Den Haag  
Kaarten à € 7,50 zijn te reserveren via de kassa van het Theater aan het Spui. Bezoek de website, bel 070-3465272 of mail kassa@tahs.nl 

In Wie storm zaait krijgt Adam, zoon van een schooldirecteur en Vietnamveteraan, niets voor elkaar. Hij vliegt van alle scholen, gaat van de ene psychiater naar de andere. Adam is een tijdbom. Hij verzamelt wapens, slaapt in de wildernis, legt er een papaverveld aan en gaat zonder nachtkijker de deur niet uit. Dan ontmoet hij Sara, fanatiek dierenliefhebber die ook tegen álles is: globalisering, samenzweerders, overheidsgeweld. En autogordels. Ze hebben een stormachtige verhouding, tot Sara merkt dat het Adam wel heel erg menens is met zijn vijanden. 

Wie storm zaait gaat over de drang naar totale onafhankelijkheid en de dorst naar geweld, en hoe deze twee hand in hand gaan. Een analyse van de Amerikaanse samenleving ‘die rafelt aan de randen’. Boyle weet als geen ander zijn vinger op de polsslag van de tijd te leggen. 

‘T.C. Boyle flikt het hem weer, en hij schrijft complexer en rijker dan ooit. Van het ijzingwekkende begin tot het bedachtzame einde is het duidelijk dat hier een meesterlijk en stoutmoedig verhaal wordt verteld. Wie storm zaait is Boyle’s krachtigste en vitaalste roman tot nu toe.’ - New York Times 

‘Een grote Amerikaanse roman, waarin Boyle geen spaan heel laat van het Amerika van de 21ste eeuw.’ – Profil 

‘Verdomd goed verteld. De roman is niet alleen een spannend verhaal over escalerend geweld, het is ook een analyse van de Amerikaanse samenleving die rafelt aan de randen – soms met dodelijke gevolgen.’ - Welt.de 

Na afloop van het interview is er gelegenheid om het boek aan te schaffen (boekentafel verzorgd door boekhandel Van Stockum) en te laten signeren.

Wie storm zaait verschijnt bij Meridiaan Uitgevers. De originele titel is The Harder They Come, uit het Engels vertaald door Anne Jongeling.

BorderKitchen - Tue, 27 May 2003

In verband met het verschijnen van de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek Verloren Nachten (oorspronkelijke titel Drop City) is de Amerikaanse bestsellerauteur T.C. Boyle onze gast. In deze uitbundige roman gaat het over de menselijke natuur, over het verliezen van de idealen uit de jaren zestig en hoe onze tijd daardoor is gevormd. 
Boyle is de schrijver van onder meer The Road to Wellville, The Tortilla Curtain, If the River Was Whiskey, Water Music en A Friend of the Earth. Zijn werk is in meer dan tien talen vertaald. 
T.C. Boyle woont in Californië. 

'T.C. Boyle is de dichter en profeet van onze tijd.' Los Angeles Times

‘Boyle is a gifted and empathic satirist, the finest craftsman masked as a pop-literary author American fiction has’ Bret Easton Ellis

BorderKitchen - Thu, 03 Sep 2015