Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Meir Shalev

© photo Torsten Silz

In Het zat zo (oorspronkelijke titel ‘Hadavar Haya Kakha', 2009) is een centrale rol weggelegd voor de stofzuiger en de schoonmaakwoede van de oma van Meir Shalev. De stofzuiger (‘svieper') is de hoofdpersoon van deze roman, niet alleen de achtergronden van zijn onverwachte komst uit Amerika (cadeau van zwager als pesterij), maar ook door het effect op het verhaal en de hoofdpersonen. Shalev gebruikt de stofzuiger als basis om zijn familie en haar geschiedenis te beschrijven; met veel liefde, begrip en soms ook bewondering. Het zat zo is ook het verhaal van een familie die houdt van woorden en goede verhalen. Het zat zo is een geestige en ontroerende roman over de familie Shalev.


Meir Shalev
(1948, Israel) woont en werkt in Jeruzalem. Hij wordt gerekend tot de grootste schrijvers uit de moderne Israëlische literatuur. Hij is ook columnist bij Israeli daily Yediot Ahronot . Zijn werk is in meer dan twintig landen verschenen. Na zijn eerste boek Russische roman (NL,1989) brak hij in 1994 in Nederland definitief door met de roman De vier maaltijden.
Andere boeken van zijn hand zijn De kus van Esau, De grote vrouw, Fontanel en uit 2006 Een duif en een jongen, waarvoor hij de prestigieuze Brenner-prijs, de hoogste literaire onderscheiding in Israël ontving. Naast romans schrijft hij essaybundels en kinderboeken.'This is probably one of the most enoyable books ever written about obessive-compulsive disorder'  (klik voor volledige recensie Haaretz.com)

'Meir Shalev is a master story teller whose magic realism is similar to the art of Gabriel Garcia Marquez'. -Frankfurter Allgemeine Zeitung

 

BorderKitchen - Fri, 03 Sep 2010

BorderKitchen - Sun, 01 Jun 2003