Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Jonathan Safran Foer

© photo Jonathan Safran Foer met interviewer Hans Bouman

Jonathan Safran Foer werd in 1977 geboren en studeerde filosofie aan Princeton. Hij is de samensteller van de anthologie A Convergence of Birds: Original Fiction and Poetry Inspired by the Work of Joseph Cornell

In april 2002 verscheen Alles is verlicht, zijn debuutroman, nu wereldwijd vertaald. In zijn nieuwe boek Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij is de hoofdpersoon Oskar Schell uitvinder, sieradenontwerper, amateurentomoloog, francofiel, slagwerker, verwoed schrijver van fanmail, pacifist, archeoloog van Central Park, romanticus, Groot Ontdekkingsreiziger, juwelier, acteur, inconsequent veganist, verzamelaar van: zeldzame munten, vlinders die een natuurlijke dood zijn gestorven, Beatles-spullen, miniatuurcactussen en halfedelstenen. Hij is negen jaar.

Oskar heeft zijn vader verloren bij de aanslagen op het WTC in New York. In zijn vaders kledingkast vindt Oskar een vaas, en wanneer hij die per ongeluk laat vallen ontdekt hij een vreemd uitziende sleutel. Dan begint de jonge Oskar een zoektocht die hem door de stad New York zal voeren, in een poging betekenis te geven aan de zinloze dood van zijn vader.

BorderKitchen - Thu, 09 Jun 2005