Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Amos Oz

Amos Oz (Jeruzalem) wordt wereldwijd gezien als een van de grootste hedendaagse schrijvers en hij is een belangrijk kandidaat voor de Nobelprijs. Oz is naar aanleiding van de verschijning van de Nederlandse vertaling van zijn nieuwste boek Een verhaal van liefde en duisternis enkele dagen in Nederland. 


Amos Oz groeit op als enig kind van een afstandelijke, rationele vader en een romantische, depressieve moeder, in een kleine, volgepakte woning, waar boeken de hoofdbewoners zijn. Ook hij neemt zijn toevlucht tot de wereld van de boeken en observeert zijn familieleden als tragikomische personages uit het werk van Tsjechov en Tolstoj. Als hij twaalf is, pleegt zijn moeder zelfmoord. Deze dramatische gebeurtenis tekent zijn verdere leven.


Een verhaal van liefde en duisternis is een fenomenaal geschreven roman, vol prachtige metaforen, humor en tederheid. Op meesterlijke wijze vervlecht Amos Oz het verhaal van zijn persoonlijke leven met honderdtwintig jaar familiegeschiedenis, die begint in Odessa en via Polen en Praag eindigt in het door vluchtelingen, pioniers en Holocaust-overlevenden bevolkte Israël. 


Een verhaal van liefde en duisternis is een groots en fabelachtig boek over een man, een familie en een natie, verwikkeld in een pijnlijke geschiedenis.

 

BorderKitchen - Sun, 18 Sep 2005