Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Alessandro Piperno & L.H.Wiener

Alessandro Piperno woont en werkt in Rome, waar hij Frans doceert aan de universiteit. Met de slechtste bedoelingen (Con le peggiori intenzioni ) is een opmerkelijke debuutroman, die in Italië maandenlang in de bestsellerlijsten heeft gestaan. Piperno schetst een meedogenloos portret van de deels joodse, deels katholieke familie Sonnino, tegen de achtergrond van de tweede helft van de twintigste eeuw. Een rake, ironische en soms treurige schets van verholen antisemitisme in de hogere bourgeois kringen van Rome. 


Con le peggiori intenzioni is boeiend, het maakt dat je dóórleest, dat je het niet weg kunt leggen.’ - Corriere della Sera


'Het boek waar iedereen op het moment over praat.’– Donna modernaL.H. Wiener schreef twaalf boeken, merendeels verhalenbundels. Ook schreef hij de succesvolle, met de F. Bordewijk-prijs bekroonde roman Nestor, en de Verzamelde verhalen, Deel 1 en Deel 2. Onlangs verscheen De verering van Quirina T., hierin raakt Victor van Gigch, sinds dertig jaar leraar aan het Laurens Coster Gymnasium te Haarlem, ondanks verwoede pogingen om aan zichzelf het tegendeel te bewijzen in de ban van Quirina T., een zestienjarige leerlinge die de school verliet, maar van het afscheid nemen geen genoeg kan krijgen.


‘Geniale literaire kroniek van L.H. Wiener.’  NRC Handelsblad  

BorderKitchen - Thu, 09 Mar 2006