Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Carlos Fuentes

Carlos Fuentes, geboren in Panama, is een van de grootste schrijvers die Mexico ooit heeft voortgebracht. Hij schreef een reeks beeldende romans, waarvan De dood van Artemio Cruz en De jaren met Laura Díaz de bekendste zijn.
Fuentes werkte onder meer als ambassadeur in Parijs en als hoogleraar aan Harvard. Zijn werk werd bekroond met de Cervantesprijs en in 2006 met de Freedom Award, die wordt toegekend aan personen die op mondiaal niveau een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld. Vorig jaar kwam van Fuentes De stoel met de adelaar uit. Een ‘Schitterende roman over een machtsspel in brieven’ De Volkskrant.
Onlangs verscheen van Fuentes Onrustig gezelschap, een bundel met zes spannende verhalen. De horrorverhalen beginnen alsof er niets aan de hand is, maar ze worden steeds onwerkelijker. Onrustig gezelschap is een meesterlijke, bloedstollende verhalenbundel van een groot schrijver, die samen met Octavio Paz, García Márquez, Onetti, Vargas Llosa en Borges tot de belangrijkste auteurs van Latijns-Amerika behoort.  

BorderKitchen - Sat, 16 Dec 2006