Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Riikka Pulkkinen

© photo Janne Aaltonen
Riikka Pulkkinen (1980) brak – na studies filosofie en literatuur gedaan te hebben in Helsinki – in 2009 door met haar debuutroman De Grens. Het boek had grote impact in Finland en maakte haar ook internationaal geliefd. In 2011 volgde Echt waar, nu is er haar de nieuwe roman: Vreemdeling.
)
In Vreemdeling vertelt Riikka Pulkkinen het verhaal van de dominee Maria. Zij ontvlucht Helsinki – en daarmee ook haar echtgenoot – na een incident dat blijven voor haar ondraaglijk maakt. In toevluchtsoord New York moet Maria enerzijds in het reine zien te komen met haar verleden en anderzijds een heleboel nieuwe ervaringen het hoofd bieden. Een minnaar en een danseres geven Maria stof tot nadenken en dwingen haar tot een hernieuwd contact met haar eigen lichaam.  

Datum: Donderdag 6 maart 
Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11, 2514 KP Den Haag 
Aanvang: 20.00 uur 

Het boek Vreemdeling is uit het Fins vertaald door Annemarie Raas en is uitgegeven door Uitgeverij De Arbeiderspers. Deze BorderKitchen is tot stand gekomen in samenwerking met het Fins Cultureel Instituut voor de Benelux. Riikka Pulkkinen wordt – in het Engels – geïnterviewd door Arjan Peters (de Volkskrant). 

 http://borderkitchen.nl/wp-content/uploads/2014/02/Fins-Cultureel-Instituut_Logo.png  
De pers over Vreemdeling: 
‘Gezocht en gevonden: de vrouwelijke Paolo Giordano’ – Humo

‘Riikka Pulkkinen is hét literaire talent uit het hoge noorden. Grote thema’s als liefde, overspel, ziekte en dood schuwt ze niet, maar haar werk is wonderlijk genoeg nooit zwaarmoedig.’ – Opzij

‘Pulkkinen schrijft, werkelijk waar, alsof ze al jaren tot de top van de literatuur behoort.’ – Het Financieele Dagblad

BorderKitchen - Thu, 06 Mar 2014