Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Sarah Waters

Bestsellerauteur Sarah Waters werd in 2003 verkozen tot een van Granta's beste jonge schrijvers. Vingervlug en De nachtwacht stonden allebei op de shortlist van de Man Booker Prize en de Orange Prize. Fluwelen begeerte, Affiniteit en Vingervlug zijn alle drie bewerkt voor televisie. In 2009 verscheen De kleine vreemdeling. Waters’ nieuwe roman De Huisgenoten speelt zich af in de jaren twintig. In Londen is de situatie gespannen, werkloosheid, desillusie en armoede overheersen. Bij mevrouw Wray en haar dochter Frances komt een jong echtpaar inwonen. De extra huur is welkom, maar wat is de prijs van de oplaaiende gevoelens en verwoestende veranderingen die er uit voortkomen?

INTERVIEW
Sarah Waters wordt geïnterviewd door Xandra Schutte.

LEESFRAGMENT
Lees je hier alvast warm voor Sarah Waters met de eerste bladzijden van De Huisgenoten. Met dank aan uitgever Nijgh & Van Ditmar.

BorderKitchen - Tue, 16 Jun 2009

Wees voorbereid! Van een schrijfster die blijft verbazen komt er nu een ijzingwekkend spookverhaal uit. Sarah Waters (1966) brengt een exclusief bezoek aan Nederland en België. Zij komt naar onze BorderKitchen omdat haar lang verwachte nieuwe roman De kleine vreemdeling in vertaling uitkomt. In 2003 werd zij verkozen tot een van Granta's beste jonge schrijvers.Vingervlug en De nachtwacht stonden allebei op de shortlist van de Man Booker Prize en de Orange Prize. Fluwelen begeerte, Affiniteit en Vingervlug zijn alle drie bewerkt voor televisie.

In een stoffige, naoorlogse zomer verschijnt in het eenzame Hundreds Hall dokter Faraday bij zijn patiënt. Het ooit voorname en indrukwekkende Georgiaanse landhuis, al meer dan twee eeuwen bewoond door de familie Ayres, is danig in verval: het metselwerk brokkelt af, de tuin staat vol onkruid en de klok op het stalgebouw is stil blijven staan op twintig voor negen. De eigenaars - moeder, zoon en dochter - worstelen met de veranderende maatschappij, hun eindige leven en met hun eigen conflicten. Maar het lijkt erop dat de familie gekweld wordt door iets dat nog onheilspellender is! Dokter Faraday weet nog niet hoe nauw en angstaanjagend hun verhaal met zijn leven verweven zal raken.

'Een huiveringwekkende roman in een Engels landhuis'

Zo'n briljante schrijfster... dat haar lezers alles zullen geloven wat ze hun vertelt.'
A.N. Wilson

Crossing Border 2014 - Sat, 15 Nov 2014