Filter by artist name

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 1 ?

Archie Brown

De opkomst en ondergang van het Communisme bevat alle ingrediënten van een standaardwerk van wereldformaat: wetenschappelijk gefundeerd, allesomvattend, en bovenal vlot geschreven.

Geen enkele andere ideologie had in de twintigste eeuw zulke ingrijpende gevolgen en geen enkele andere maakte zo veel slachtoffers als het Communisme. Een leer waar heil van verwacht werd en die emancipatie zou brengen, maar die ook verbonden is met dwangarbeid en verdachtmakingen en barbaarse verhoortechnieken van geheime diensten. Een ideologie die een ongekende, vaak negatieve, invloed had op het dagelijks leven van alle burgers die aan het Communistische systeem onderworpen waren, maar die ook een grote aantrekkingskracht had op intellectuelen in de hele wereld.

Archie Brown is emeritus hoogleraar politieke wetenschappen aan Oxford University en voormalig Fellow van St. Antony's College te Oxford. Hij is een autoriteit op het gebied van Russische en Oost-Europese politieke geschiedenis. Voor zijn boek The Gorbachev Factor ontving hij de W.J.M. Mackenzie Book Prize voor het beste boek op het gebied van politieke wetenschappen.

‘[Brown] weet op briljante wijze het onderwerp helder geordend maar toch beeldend voor het voetlicht te brengen. Het boek zit werkelijk boordevol met minder bekende details. Nog tientallen jaren lang zal dit boek het toonaangevende standaardwerk over de geschiedenis van het communisme blijven.'
-Literary Review

Archie Brown zal geinterviewed worden door Rob Hartmans, historicus en journalist voor onder andere De Groene Amsterdammer


De lokatie van deze BorderKitchen is de Louis XV zaal in de Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag

BorderKitchen - Thu, 01 Oct 2009